Konkurs za književnu nagradu Stevan Pešić

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za književnu nagradu "Stevan Pešić"

Gradska biblioteka u Novom Sadu i Savet Mesne zajednice Kovilj, pozivaju pisce, izdavače i udruženja pisaca da dostave predlog za ovogodišnju nagradu "Stevan Pešić".

Od 1995. godine, u znak sećanja na Stevana Pešića (1936-1994) pesnika, pripovedača, esejistu, putopisca i dramskog pisca,  u okviru "Memorijala Stevan Pešić", dodeljuje se istoimena književna nagrada, najboljem novoobjavljenom književnom delu ostvarenom na srpskom jeziku u žanrovima i duhu koje je zastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovaj pisac.

U konkurenciju za Nagradu ulazi i ukupan opus pisca sa obrazloženjem za celokupan doprinos, s tim da je objavio i novi naslov od prethodne dodele Nagrade.

Nagrada se dodeljuje u tekućoj godini za objavljena dela između dva Memorijala i sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri Nagrade će saopštiti Odluku o dobitniku tokom oktobra, a  svečano uručenje će biti u okviru manifestacije "Memorijal Stevan Pešić" u Kovilju.

Knjige (po tri primerka) treba poslati do 1. septembra 2017. godine, na adresu:

Gradska biblioteka u Novom Sadu,

Ul. Dunavska 1

21000 Novi Sad

(sa naznakom za "Nagradu Stevan Pešić").

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.