Koncert kvarteta Sensartika u četvrtak u KCNS

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert kvarteta "Sensartika" u četvrtak u KCNS

Koncert kvarteta "Sensartika" održaće se u četvrtak, 20. oktobra na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Kvartet je formiran 2012. godine u Beogradu i do sada je doživeo dve postave. Prvu postavu su činila tri nekadašnja člana seksteta Quintecho (2004 – 2009.), koji je bio poznat srpskoj javnosti po originalnim i virtuoznim izvođenjima tango muzike /Dušanka Abramović, flautiskinja, Sonja Kalajić, violiniskinja i Nebojša Janković, violončelista – kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pridružio gitarista Miodrag Janković/. Članovi grupe su nastupali kao multiinstrumentalisti, što je karakteristika i druge postave ovog sastava.

Do sada, kvartet je održao preko 90 koncerata širom Srbije, Mađarske, Rumunije i Austrije. Izdao je dva albuma u ediciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine ("Kako se sluša koncert – Istorija od Srednjeg veka do bugi vugija" 2013. i "Kako se sluša koncert – Bal romantičnog sveta 2015"), i snimke u okviru CD kompilacije lista "Muzika klasika" (Beograd, 2014.)

Koncert će početi u 20 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Promocija knjige "Leto kada sam naučila da letim" u četvrtak u KCNS

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016

Promocija knjige Jasminke Petrović "Leto kada sam naučila da letim" u izdanju Kreativnog centra održaće se u četvrtak, 20. oktobra, na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada...Sa autorkom će razgovarati učenici osnovnih škola "Jovan Popović", "Jovan Jovanović Zmaj" i "Đorđe Natošević"....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.