Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 26. oktobra u Sinagogi

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 26. oktobra u Sinagogi

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra održaće se u sredu, 26. oktobra u Sinagogi.

Veče će početi kompozicijom domaće kompozitorke Smiljane Vlajić "Kuća odbeglih ideja" za gudački orkestar, čime će biti akcentovano ono što će obeležiti celu sezonu, a to je promocija naših savremenih kompozitora.

Kao solista u Koncertu za violončelo i orkestar br. 1 D. Šostakoviča, jednom od tehnički najzahtevnijih dela komponovanih za ovaj instrument, nastupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Dragan Đorđević, poznatiji u muzičkom svetu kao Suzuki, vanredni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

U drugom delu programa, Vojvođanski simfonijski orkestar će izvesti biser simfonijske muzike, Simfoniju br. 2 S. Rahmanjinova, delo koje pleni dubokom emotivnošću i lepotom romantičarske harmonije, a spada u red najpoznatijih ostvarenja ovog kompozitora. Ovom prilikom će orkestar voditi priznati bugarski dirigent Emil Tabakov, nekadašnji šef-dirigent Beogradske filharmonije.

Koncert će početi u 20 časova. Ulaznice su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2) svakog radnog dana od 8 do 14 časova po ceni od 300 dinara. Ulaznice će se moći kupiti i dva sata pre početka koncerta na mestu održavanja koncerta.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.