Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2020, 06:45

Kon iznenađen potencijalom virusa: O situaciji u Beogradu još uvek ne smem da govorim

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se nije očekivalo da će koronavirus pokazati „ovakav potencijal“ preko leta.
– Ta neočekivanost nije se samo kod nas dogodila. Svuda gde su se popuštane mere to se naglo pojavilo – rekao je Kon za N1.
Dodao je da u Srbiji „iskaču utakmice“ koje ipak nisu dale, kako je kazao, toliko posledica kao što se moglo očekivati.
Kon je dodao da ne sme još uvek da govori o situaciji u Beogradu.
– Mislim da smo mi sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na maksimumu drugog ‘pika’. Jako je važno da se ove mere uspostave, makar se primenjivale i sankcije ako se ne budu poštovale – rekao je Kon.
On navodi da je prvobitno zatvaranje novim merama zamenjeno maskama.
– Danas postoje jasna istraživanja koja pokazuju da maska pojedinca štiti samo 30 odsto, ali ako je svi nose – više od 90 odsto – navodi Kon.
Kon smatra da trenutni scenario nije najgori koji je mogao da se desi i da to što se drugi pik dogodio tokom leta predstavlja olakšavajuću okolnost jer se „ne sudara sa sezonskim gripom“.
Tragedija porodice iz Tutina: Za 3 dana preminuli otac, majka i ćerka, 2 sina kritično

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Kon: Na koronavirus pozitivno 240 studenata u Beogradu, neki u bolnicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je do sada u Beogradu koronavirusom zaraženo 240 studenata...Kon je za televiziju Prva rekao da su oni smešteni u izolaciju u svojim ili iznajmljenim stanovima, kao i da su određeni studentski domovi određeni za te namene...Kon je rekao da i među studentima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.