Izvor: Luftika.rs, 14.Apr.2020, 16:00

Kon: Pogodila me je molba SPC, jer se time negira sav dosadašnji trud

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare javnosti se obratio dr. Predrag Kon, objasnivši razloge zbog kojih je prvo rešio da se povuče iz odlučivanja, a potom je, nakon sastanka sa predsednikom i premijerkom, povukao tu svoju odluku.
– Posle poziva predsednika, bio sam na sastanku sa predsednikom i premijerkom. Svestan sam svoje profesionalne obaveze. Duboko me je pogodila molba Sinoda SPC o kojoj ćemo još pričati, jer na neki način negira sve što je dosadašnji pokušaj da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se sačuva život. Shvativši da ima toliko nerazumvanja u javnosti, pomislio sam da treba da se povučem –  rekao je Kon.
On je istakao da je tim stručnjaka dobio snažnu podršku predsednika Srbije i da zato to mora javno da iskaže.
– Osećam dužnost što je došlo do javnosti, da ovo pokušam da objasnim. To je nešto što nije trebalo da se desi, ali desilo se. Snažna podrška predsednika i moram javno da je iskažem – bez snažne podrške predsednika i vlasti ove zemlje ne bi bili u stanju ništa da uradimo, osim da pričamo. Potpuno svestan politizacije, to je nužno da se kaže, jer je istina i to je sve – kazao je Kon.
On je objasnio da je prethodno poruku na Fejsbuk profilu da se povlači napisao jer je bio izložen ozbiljnim kritikama, na njega lično i stručni tim.
– Napisao sam da to treba da preuzme neko drugi da radi, jer je taj nivo bezobrazluka prevazišao sve ono što može da se prihvati – rekao je Kon.
Dr. Radovanović: Kona smo podržavali, dok nisu počela pitanja o tome da li pravila važe za sve ili ima izuzetaka
 
 

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.