Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 21:13

Kon: Kazne ako se ne nose maske u baštama kafića

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da zaštitne maske treba nositi i u baštama kafića, dok se ne pije piće.

On je naveo da je česta pojava da se preporuke shvataju kao neobavezne.

"Mi smo još jednu stvar naučili, kada kažemo da je nešto preporučeno, kao da im je rečeno da ne treba da se koristi. Ovo je obaveza. Neka se niko ne iznenadi ako mu u bašti priđe komunalni milicajac i kazni ga", rekao je Kon na B92.

Dodao je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je Srbija na pravom putu i da bez dileme "polako izlazi iz ove situacije", kao i da zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

Povodom otvaranja tržnih centara, Kon je naveo da medicinski deo Kriznog štaba nije bio za to da se oni otvore već sutra.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je zabeležen samo jedan slučaj tromboze od početka vakcinacije. Kaže i da je upoređivanje tog broja sa brojem ljudi koji svakodnevno umire od posledica zaraze korona virusom - besmisleno.

"To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu", rekao je epidemiolog.

Objasnio je i da je nemoguće da vakcina koja se bazira na mrtvom korona virusu zarazi osobu koja ju je primila.

"To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čoveka", naveo je.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.