Izvor: Luftika.rs, 18.Avg.2020, 12:16

Kon: 100 novozaraženih zvuči ohrabrujuće, ali nije baš realno

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je da podatak o 100 novozaraženih tokom jučerašnjeg dana ohrabrujuć, ali ne i potpuno realan. Osim takve ocene, Kon dodaje da se očekuje da novi podaci budu između 100 i 200 novozaraženih.
Kon je za televiziju Prva kazao da je jučerašnji podatak o 100 novozaraženih ohrabrujuć, ali da treba imati u vidu da se nedeljom manji broj osoba testira u kovid ambulantama.
“Virus je još prisutan i on uvek traži put prenosa na drugu osobu jer je to njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << način opstanka”, rekao je on i apelovao da građani nastave da poštuju preporučene mere republičkog Kriznog štaba, prenosi N1.
Prema njegovim rečima, u Evropi se povećava aktivnost virusa i to “može desiti i u Srbiji”.
Govoreći o ublažavanju nekih mera kao što su duži rad kafića i otvaranje pozorišta, Kon je naveo da iz ekonomskih razloga takve mere treba razmotriti ali da epidemiološki nije dovoljno bezbedno.
3 glavna razloga za drastičan pad broja novozaraženih u Srbiji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.