Kolundžija: DS nije podeljen oko Statuta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: DS nije podeljen oko Statuta

NOVI SAD - Visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija odbacila je tvrdnje lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je DS podeljen oko podrške novom vojvođanskom statutu.

"DS se u celosti, a ne samo jedan njegov deo, zalaže da se pokrajinskim statutom u punoj meri ostvari ustavni sadržaj autonomije Vojvodine i tu nema ničeg spornog", rekla je Kolundžija za novosadski "Dnevnik".

Ona je rekla da je prirodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i normalno da na statut ima određenih prigovora.

"Mora se otkloniti svaka sumnja u to da Statut ne sadrži u punoj meri elemente autonomije određene Ustavom Srbije. Statut je interes građana Vojvodine, ali i građana Srbije. Stoga ne smatram da je u pitanju problem ukoliko se o statutu razgovara ili ako neko ima prigovor na njegov tekst", konstatovala je Kolundžija.

Lider LSV-a Nenad Čanak ocenio je da Predlog statuta Vojvodine podržava samo deo pokrajinskog DS-a, a ne i stranka u celosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.