Kolumbija: Izlila se reka, 112 poginulo, preko 300 povređeno

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolumbija: Izlila se reka, 112 poginulo, preko 300 povređeno

Broj poginulih nakon izlivanja reke u Kolumbiji, koja je aktivirala lavinu vode, porastao je na 112, saopštila je lokalna policija.

Najmanje 112 ljudi je poginulo u klizištima pokrenutim posle obilnih kiša koje su pogodile grad Mokoa, izjavio je danas predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos koji je posetio pogođenu oblast na jugoistoku zemlje.

"Među stradalima ima i žena i dece", rekao je komandant lokalne policije pukovnik Omar Bonilja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Do nesreće je došlo zbog jakih kiša koje već danima padaju, a najveća šteta je napravljena je u upravo tom gradu sa 350.000 stanovnika.

Predstavnik državne agencije za katastrofe Karlos Ivan Markez kazao je da je voda nadošla oko ponoći i zatekla građane dok su spavali.

Prema njegovim rečima, spasioci i dalje tragaju za preživelima, dok broj stradalih raste.

Autor: Tanjug/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.