Izvor: Radio 021, 23.Jan.2020, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojot napao dvogodišnje dete, otac deteta ga udavio rukama

Ijan O' Rajli iz američke savezne države Nju Hempšir šetao je sa suprugom i troje dece u blizinu šume kod mesta Judes Pond kada ih je zaskočio kojot, ščepavši najmlađe dete za kapuljaču jakne.

Kako bi spasao dete, otac je udario kojota, srušio ga na zemlju, a potom ga udavio, prenosi UNILAD. On je za lokalne medije objasnio da nije uživao u ubijanju životinje, ali da je u njemu proradio instinkt da zaštiti svoju porodicu, usled čega je osetio nalet adrenalina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Kojot nije imao nameru da popusti. Na kraju sam doneo odluku da sam postanem napadač pa sam ga zaskočio, udario i srušio na zemlju. Kada sam bio iznad njega, stegnuo sam mu njušku šakom da me ne bi ugrizao", rekao je Ijan, dodajući da ga je usmrtio stezanjem dušnika.

U borbi s kojotom, zadobio je ugrize na ruci i grudnom košu. I dete je izgriženo, ali nije probijena koža zahvaljujući debeloj zimskoj jakni.

Ijan je već primio vakcinu protiv besnila, ali će biti prisiljen da, za svaki slučaj, poseti lekara još najmanje četiri puta.

Ian O’Reilly of Kensington, NH, walked away from coyote attack w/ bite marks in arm, chest. Coyote did not survive. O’Reilly’s previous experience dealing w/ rabid animals #Boston25 AT 10/11 pic.twitter.com/HwJZF4HLeY

— Drew Karedes (@DrewKaredes) January 21, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.