Izvor: Radio 021, 30.Okt.2020, 10:18

Koji je najbolji put da započnete karijeru u perspektivnom IT sektoru?

Karijera u IT sektoru donosi brojne pogodnosti, pa nije ni čudo što predstavlja profesionalni san većine ljudi.

Međutim, ponekad iz nedostatka hrabrosti, informacija ili nečeg drugog taj san ostane samo pusta želja. Da ne mora da bude tako, svedoci su brojni uspešni polaznici ITAcademy, koji su se odvažili na sticanje IT znanja i veština, što im se za manje od godinu dana i isplatilo. Ovo su priče samo nekih od njih.

Da biste počeli, predznanje vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije potrebno

Jedna od najčešćih stvari koja koči ljude zainteresovane za IT jeste pogrešno uverenje da je za uspešno školovanje potrebno predznanje. Međutim, iskustvo Nikole Stanojevića, koji je još kao student Mašinskog fakulteta shvatio da mu je potrebna velika promena, pokazuje da je ovo samo mit. Interesovanje za moderne tehnologije i prilika za lagodan život koju IT sektor nudi svima presudili su da Nikola počne da se traži u svetu informacionih tehnologija – odlučio je da postane web dizajner.

"Tokom studija sam već izgubio nekoliko godina i trebalo mi je školovanje koje će što pre početi da se isplaćuje. Pre ITAcademy nisam imao nikakvog predznanja iz oblasti web dizajna. Već posle nekoliko nedelja školovanja, zahvaljujući podršci iskusnih predavača, stvorio sam temelj koji sam neprestano nadograđivao. Odmah po završetku nastave, ITAcademy mi je omogućila praksu u jednoj kompaniji, gde mi je ubrzo i ponuđen prvi posao. Danas radim u IT sektoru, a odlična zarada mi je omogućila da često putujem na egzotične destinacije širom sveta", priča Nikola.

Kursevi na ITAcademy strukturisani su tako da svakom polazniku, bez obzira na stepen predznanja, omogućavaju da za kratko vreme ovlada znanjima i veštinama neophodnim za započinjanje uspešne IT karijere. Ovome doprinosi patentirana metoda za brzo i efikasno učenje poznata kao Arhitektura saznanja, ali i posvećeni predavači koji su uspešni stručnjaci u svojim oblastima, sa bogatim iskustvom:

"Pre svega, prezadovoljan sam programom, koji je prepun praktične nastave, a uz pomoć predavača, koji su izuzetno stručni i posvećeni svakom polazniku, uspeo sam da steknem napredna znanja i da posao u kafiću zamenim radom na televiziji. Program je koncipiran tako da vas korak po korak priprema za ono što vas čeka u poslovnom svetu. Danas sam maksimalno posvećen svom poslu i ponosan sam što sam uspeo zahvaljujući ITAcademy", ističe Ilija Đoković, koji je odmah po završetku školovanja na ITAcademy na smeru Video & Sound Production dobio posao video editora.

Napredna platforma za učenje donosi znanja bez obzira na to gde se nalazite

Kada ljudi požele da steknu znanja i započnu novu karijeru, jedna od glavnih briga je hoće li naći dovoljno vremena za učenje, odnosno kako uskladiti obaveze, pratiti predavanja i ispunjavati druge nastavne obaveze. Ono što je specifičnost školovanja na ITAcademy jeste da se ritam obaveza i samo učenje prilagođavaju polazniku – bez obzira na to da li imate posao ili neke druge aktivnosti, sami birate vreme koje vam odgovara za učenje.

Tako je polaznicima, pored tradicionalne nastave u učionici, na raspolaganju i jedinstvena Distance Learning platforma, koja omogućava pohađanje nastave online. Zahvaljujući tome polaznici mogu da slušaju uživo predavanja od svoje kuće ili da ih pogledaju u arhivi kada im obaveze dozvole. U prilici su da četuju sa predavačima, da idu na konsultacije, ali i da razmenjuju materijale i iskustva sa svojim kolegama. Jednom rečju, dobijaju sve kvalitete tradicionalne nastave, ali u svom domu. Na ovaj način polaznici sami biraju vreme učenja i ritam obavljanja zadataka, i na jednostavan način ispunjavaju sve svoje obaveze.

Elena Dragićević jedna je od onih polaznika koji su imali gust raspored i kojima je DL platforma omogućila da završe IT školovanje u kratkom roku.

"U početku sam se bojala kako ću uskladiti obaveze sa predavanjima. Ipak, Platforma za učenje na daljinu dala mi je priliku da uštedim svoje vreme, da se posvetim deci i istovremeno učim. Školovanje sam završila u roku i već četiri godine radim na poziciji frontend developera. Bavim se poslom koji me ispunjava i ostavlja mi dovoljno vremena da se posvetim porodici", navodi Elena.

Ukoliko ste rešeni, ništa nije nemoguće

Promena karijere danas je jednostavnija nego ranije, a IT je savršen izbor za dobro plaćen posao koji će vas profesionalno ispunjavati. Ljubomir Graovac odlučio je da u svojoj tridesetoj godini napusti dugogodišnju trenersku karijeru i okrene se digitalnom svetu.

"Od malih nogu fudbal je bio moje jedino interesovanje. Kada sam prestao sa aktivnim igranjem, posvetio sam se trenerskoj karijeri. Međutim, sa 30 godina shvatio sam da mi je potreban neki stabilan posao. Upisao sam ITAcademy i odmah posle školovanja dobio priliku da se zaposlim. Danas, šest godina kasnije, radim na poziciji head designera, imam svoj tim i siguran posao u jednoj internacionalnoj kompaniji", poručuje Ljubomir.

Ovim ljudima zajedničko je to što su imali hrabrosti da pokušaju da ostvare svoje snove. Mesto za to oni su pronašli na ITAcademy, gde su uz moderan program, posvećene nastavnike i veliku podršku uspeli da za kratko vreme p(re)okrenu svoje karijere. Međutim, najveće zasluge pripadaju upravo njima: njihovoj volji, trudu i odlučnosti.

Svi oni saglasni su u jednom: IT karijera dostupna je svakome, ali sve zavisi od vas. Stoga svima onima koji razmišljaju da li da se otisnu u ovom pravcu ili se pitaju šta mogu da očekuju ovi uspešni IT stručnjaci poručuju: iskoristite bogate mogućnosti koje vam ITAcademy pruža, budite uporni i posvetite svoje vreme učenju.

Postani i ti: Web Designer, 3D & CAD Designer, Print Designer, PHP Programmer, Frontend Developer, Python Programmer, Java Programmer, C# Programmer, Mobile App Developer, IT Manager, Video Editor, IT Administrator…

Najsveobuhvatnije IT školovanje u ovom delu Evrope

Znanje koje polaznici dobijaju na ITAcademy nije samo praktično i kvalitetno već je i sveobuhvatno. Oni za kratko vreme postaju znalci spremni da odmah iz klupa uskoče u domaće i međunarodne IT kompanije. Tome doprinose sveobuhvatni paketi školovanja sa puno praktičnog rada na projektima, tokom koga polaznici stiču vredno iskustvo u rešavanju realnih zadataka, zatim vredni domaći i međunarodni IT sertifikati, ali i snažna podrška predavača, bogata biblioteka i najsavremenija IT tehnologija, zahvaljujući čemu su stalno u toku sa najnovijim trendovima i znanjima u svojoj oblasti.

Međutim, na ITAcademy polaznici dobijaju i više od toga. Na raspolaganju su im brojni servisi za građenje profesionalnog puta, kursevi i radionice za sticanje transverzalnih veština koje im omogućavaju da se bez problema snađu u realnom poslovnom okruženju, učenje stranih jezika za internacionalnu karijeru, kao i mnogi drugi servisi zahvaljujući kojima će u kratkom roku naći posao u svojoj oblasti.

O zadovoljstvu načinom rada i znanjima koja su stekli na ITAcademy svedoči i činjenica da mnogi polaznici nakon završetka školovanja odlučuju da upišu novi kurs i tako prošire svoja znanja i polje stručnosti.

Nastava počinje 2. novembra! Prijavite se i započnite i vi svoju uspešnu IT karijeru

Nastava na ITAcademy počinje 2. novembra. Upisni rok po promotivnim cenama uskoro se završava, a ostalo je još samo malo slobodnih mesta. Stoga, ukoliko razmišljate o dobro plaćenoj i atraktivnoj karijeri, sada je pravo vreme da se ugledate na ove inspirativne ljude i za manje od godinu dana budete tu gde su oni sad.

ITAcademy će vam pomoći na tom putu, vaše je samo da se prijavite.

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.