Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobi Brajant poginuo u helikopterskoj nesreći, javljaju američki mediji

Brajant je navodno bio u privatnom helikopteru koji je buknuo u plamen.

Reuters

Košarkaška legenda Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, javljaju američki mediji.

Brajant je putovao privatnim helikopterom kada je letelica buknula u plamen iznad grada Kalabasa, prema medijskim izveštajima.

Iz kancelarije šerifa okruga Los Anđeles su saopštili da je petoro ljudi poginulo u nesreći i da nema preživelih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Tada nisu objavili imena.

Objasnili su da su primili pozive o helikopteru u deset sati po lokalnom vremenu.

Petostruki NBA šampion Brajant (42), celu dvadesetogodišnju karijeru proveo je u Los Anđeles Lejkersima. Povukao se u aprilu 2016. godine.

Neka od Brajantovih najvećih dostignuća su najkorisniji (MVP) NBA igrač 2008. godine i dvostruki najkorisniji igrač u NBA finalima. Uz to je i dva puta bio najbolji strelac lige i dvostruki je olimpijski šampion.

Dobio je i Oskara za najbolji kratki animirani film 2018. godine - Dear Basketball, petominutni film zasnovan na ljubavnom pismu koje je posvetio košarci 2015. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.