Izvor: Radio 021, 16.Jan.2020, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige, Nil Gejmen i Tviter: Slavni pisac tvitom spasao knjižaru staru sto godina

Poznatog pisca, kao i hiljade drugih ljudi, pogodila je teška situacija u kojoj se našla knjižara u Portsmutu.

BBCPisac Nil Gejmen je podelio tvit knjižare sa milionima pratilaca

Sto godina stara knjižara preplavljena je porudžbinama nakon što je tvitovala da je „izgurala" bez ijedne prodate knjige.

Prodavac u knjižari Pitersfild postavio je na Tviter fotografiju radnog mesta u utorak i napisao da je ovo možda prvi put da nisu prodali nijednu knjigu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
To je retvitovano više od 7.000 puta, a među onima koji su podelili fotografiju našao se i pisac Nil Gejmen.

Blogerka pravi biblioteke po selima u Srbiji Kako je jedan zrenjaninski frižider postao - Knjižider

Direktor knjižare Džon Vestvud je izjavio da je „oduševljen" reakcijom.

„Verujem u ovu industriju, ali poručivanje putem interneta i Amazaon su nam zadali težak udarac. Morao sam da prodam stan kako bih zadržao knjižaru i većinu noći sam proveo spavajući na krevetu na rasklapanje u samoj prodavnici", izjavio je.

„Imamo velike planove za budućnost, kako da se proširimo i rastemo, samo treba prvo da stignemo dotle."

https://twitter.com/The_PBS/status/1217120619629817857

Džon Vestvud, koga lokalci znaju kao vatrenog navijača Portsmuta, kaže da je primio 95 narudžbina i više od 300 zahteva za knjigama otkako se tvit proširio.

„To je zaista neverovatno i divno. Ljubitelji knjiga su zaista posebni i svi su bili puni podrške."

„Nasledio sam ovu knjižaru od oca - ukoliko želite da se obogatite, ne razmišljajte o prodaji knjiga. Knjige su nešto posebno i ništa ne može da nadmaši odlazak u knjižaru."

„Da ih razgledate, dodirujete, mirišete - to je posebno mesto."

On se zahvalio Gejmenu, autoru Sendmena, Koraline i Američkih bogova zbog „svih prispelih narudžbina koje su rezultat Gejmenovog podsticaja".

Knjižara koja prodaje antikvarne, polovne i nove knjige izgleda ovako od 1958. godine, ali je proslavila stoti rođendan 2018. godine.

https://twitter.com/The_PBS/status/1217536123381129223

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Knjige, Nil Gejmen i Tviter: Slavni pisac tvitom spasao knjižaru staru sto godina

Izvor: B92, 16.Jan.2020

Poznatog pisca, kao i hiljade drugih ljudi, pogodila je teška situacija u kojoj se našla knjižara u Portsmutu...Sto godina stara knjižara preplavljena je porudžbinama nakon što je tvitovala da je "izgurala" bez ijedne prodate knjige...Prodavac u knjižari Pitersfild postavio je na Tviter fotografiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.