Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 09:41

Klinika za pulmologiju Kliničkog centra Srbije prepuna

Klinika za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, koja je od petka u kovid sistemu, bila je popunjena pacijentima još u subotu uveče, kaže direktorka te ustanove Violeta Mihailović Vučinić.

Ona je za RTS rekla da u Klinici za pulmologiju ima 157 postelja i 14 respiratora.

Mihailović Vučinić smatra da je ovaj nalet virusa ozbiljniji i strašniji od onoga što su videli proletos, jer svi pacijenti zahtevaju kiseoničku terapiju.

"Starosna struktura >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pacijenata je različita, tu su pacijenti u dvadesetim i tridesetim godinama, ali je tu i jedan čovek koji je 1923. godište", navela je Mihailović Vučinić.

Direktorka Klinike za pulmologiju KCS kaže da ne zna da li će ovi pacijenti imati neke posledice, ali da je iz prethodnog talasa desetak, trinaest, pa možda i 20 odsto pacijenata koji su dolazili na kontrole imalo promene na plućima.

Autor: Tanjug, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.