Kina zaplenila američko podvodno plovilo

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zaplenila američko podvodno plovilo

Kineska mornarica zaplenila je američko podvodno bespilotno plovilo da bi osigurala "bezbednu navigaciju brodova", izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jang Judžun.

Kineska ratna mornarica u četvrtak je zaplenila nepoznati uređaj u Južnom kineskom moru.

"Kako bi sprečila da taj uređaj izazove opasnost po bezbednu navigaciju brodova i posada koji prolaze, kineski brod za spasavanje usvojio je profesionalni i odgovoran stav u istrazi i proveri uređaja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << , navedeno je u saopštenju ministarstva.

Kada je utvrđeno da je uređaj američko bespilotno podvodno plovilo, "Kina je odlučila da ga odgovarajućim sredstvima prebaci u SAD".

U saopštenju se takođe pozivaju SAD da prestanu da šalju brodove da sprovode istraživanja.

Zvaničnici SAD su naveli da je uređaj nazvan "podvodna jedrilica", korišćen za testiranje saliniteta i temperature vode i da je zaplenjen u međunarodnim vodama.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.