Kina počela testiranje vakcine za virus korona

Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2020, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina počela testiranje vakcine za virus korona

Ambasador Kine u BiH Đi Ping izjavio je da je njegova zemlja počela testiranje vakcine za virus korona i da je trenutno u prvoj fazi kliničkog ispitivanja.
„Vakcina je ubrizgana u ljudsko telo i trenutno smo ušli u prvu fazu kliničkog ispitivanja. Odabrali smo i određene efikasne lekove i rešenja tretmana, te ih preporučili za kliničko lečenje“, rekao je Đi za Nezavisne novine.
On je dodao da je, suočavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se sa nepoznatim virusom, Kina brzo organizovala naučna istraživanja i za kratko veme postigla pozitivan napredak.
O trenutnoj situaciji u Kini, Đi je rekao da je do 26. marta više od 74.000 pacijenata zaraženih virusom korona izlečeno i otpušteno iz bolnica u Kini.
„Stopa izlečivosti je premašila 90 odsto, a 8. aprila će biti ukinuta restrikcija kretanja u gradu Vuhan. Trenutno je širenje epidemije u Kini uglavnom suzbijeno, s obzirom na činjenicu da većina provincija i gradova već nekoliko dana zaredom beleži nulti rast domaćih slučajeva“, istakao je Đi.
On je dodao da je do sada u Kini potvrđeno više od 700 slučajeva uvezenih iz inostranstva, ali da ostaje rizik pojedinačnih novopotvrđenih slučajeva i izbijanja epidemije u malom krugu.
Dr Peng: Kraj epidemije u Srbiji za dva meseca

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.