Kikinda: Građani uče rumunski, nadaju se poslu

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Građani uče rumunski, nadaju se poslu

Regionalna privredna komora u Kikindi organizuje besplatne časove rumunskog jezika za Kikinđane koji se nalaze na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako pišu Novosti, oko 50-ak polaznika se nada da će na ovaj način brže doći do posla, kako u Rumuniji tako i kod rumunskih poslodavaca u Srbiji.

Projekat se finansira u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, u kom su partneri regionalne privredne komore Kikinde i Temišvara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Grad Kikinda.

"Planirane su dve grupe polaznika koji će besplatno učiti rumunski jezik. Obuka će se održavati jednom, ili dva puta nedeljno, po četiri časa, da bi se ispunio fond od 48 časova. Nadamo se da će neki od polaznika na ovaj način lakše doći do zaposlenja", poručila je Lidija Šebek Petrović iz Regionalne privredne komore.

Predviđeno je da jedan broj polaznika učestvovuje na treningu koji će organizovati Privredna komora iz Temišvara. Prva grupa imaće obuku do kraja januara, a veliku pomoć pri odabiru nezaposlenih pružila je Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vodilo se računa da se pruži šansa mladima, kao i samohranim roditeljima. Reč je o ljudima kojima je posao najpotrebniji, i koji su spremni da se dodatno usavršavaju i tako lakše nađu posao, makar i u inostranstvu.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.