Kikinda: Dnevni boravak za najstarije građane

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Dnevni boravak za najstarije građane

Zahvaljujući novom programu Gerontološkog centra u Kikindi, stariji građani sada imaju mogućnost da na jednom mestu budu pod stalnim nadzorom stručnog osoblja, a pored kvalitetno provedenog vremena, dobiju i neophodnu negu.

Projekat "Pomoć u kući i dnevni boravak" trajaće četiri meseca i jedan od retkih je u Vojvodini.

Korisnici Gerontološkog centra u Kikindi, ali i ostali građani starije dobi, imaju mogućnost da se u Klubu penzionera druže, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dobiju zdravstvenu pomoć od stručnog osoblja. U dnevnom boravku stariji građani mogu da učestvuju u fizičkim vežbama, redovno im se kontroliše šećer u krvi, krvni pritisak, dok se u starom Gerontološkom domu dva puta nedeljno pružaju stručne terapije.

Projekat dnevnog boravka sprovodi se u saradnji sa Nacionanom službom za zapošljavanje i tiče se javnih radova koji traju četiri meseca. Zamišljeno je da dnevni boravak, kao i pomoć u kući, budu prepoznati i postanu deo stalne besplatne ponude Gerontološkog centra.

Brigu o starijim građanima koji borave u Klubu penzionera u okviru projekta ''Dnevni boravak'' vodi sedam osoba, nekoliko uključenih preko javnih radova, dok je ostatak deo osoblja Gerontološkog centra.

Autor: RTV, TV Rubin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.