Kažnjen sa 40 odsto od plate zbog izjave medijima o šteti od mraza

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjen sa 40 odsto od plate zbog izjave medijima o šteti od mraza

Doktor nauka Aleksandar Leposavić iz čačanskog Instituta za voćarstvo kažnjen je sa 40 odsto od plate (dva puta po 20 odsto) zbog izjave medijima.

Leposavić je kažnjen zbog izjave da su malinjaci u očajnom stanju i da je prognozirana šteta nakon snega i mraza ovog proleća oko 50 odsto, piše Glas zapadne Srbije.

Direktor Instituta za voćarstvo dr Milan Lukić rekao je da se "pravila moraju poštovati i da niko nije smeo davati izjave bez odobrenja".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Institut je član radne grupe Ministarstva poljoprivrede i izašao je sa procenama da su štete u malinjacima oko 40 odsto, a onda se Leposavić oglasio i kazao da su malinjaci u katastrofalnom stanju što se ne poklapa sa našom analizom", navodi Lukić i dodaje da svaki zaposleni u Institutu, čak i doktor nauka, mora zatražiti dozvolu od direktora da bi dao izjavu za javnost.

Leposavić je inače član komisije koja je proveravala zasade malina i utvrđivala štetu. Član je Naučno voćarskog društva Srbije, Saveta ministra poljoprivrede, kao i Komisije za priznavanje sorti jagodastih vrsta voća.

Podsetimo, on je kazao da su malinjaci u veoma lošem stanju, u odnosu na prošlu godinu za skoro 50 odsto i da tek nastaju problemi, jer će zbog prelaska iz vlažnog u sušni period doći do intenzivnijeg sušenja i novih bolesti i štetočina, kao i da sve ukupno ne obećava dobar rod, a pitanje je i kvaliteta.

Autor: Glas zapadne Srbije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.