Kašnjenje je poremećaj?

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašnjenje je poremećaj?

Svako ima bar jednu osobu u svom okruženju koja uvek kasni i na koju se uvek čeka.

 Ma koliko vas takve osobe nervirale i činile vam se neodgovorno, nemojte ih osuđivati, jer nisu oni krivi za to što kasne.

Naučnici su napokon dokazali da hronično kašnjenje može da bude posledica višepsihičkih poremećaja, od kojih je jedan depresija.

- Njima slični su i ljudi koji stalno glancaju svoje cipele, prekidaju druge dok govore i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji ne mogu da kontrolišu određenu naviku - kaže profesor psihologije sa Mičigenskog univerziteta Ričard Nizbet.

Ipak, ne slažu se svi naučnici sa ovim istraživanjem.

– Hronično kašnjenje nije zavedeno kao zasebno stanje na Spisku mentalnih bolesti. Slažem se da ono može da bude karakteristika nekih poremećaja, kao što je ADHD. Ipak, ono može i da bude samo loša navika. Neprimereno je da svakodnevno ljudsko ponašanje bez analize posmatramo kao medicinsko stanje – rekla je dr Šeri Džejkobson.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.