Karpov i Spaski u Novom Sadu

Izvor: B92, 26.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karpov i Spaski u Novom Sadu



Bivši svetski šahovski šampioni Anatolij Karpov i Boris Spaski boraviće 2. i 3. februara u Novom Sadu, gde će odigrati nekoliko revijalnih mečeva, saopštila je kompanija "Minakva".

Prvog dana oni će odigrati simultanku na 50 tabli sa učenicima novosadskih osnovnih škola, sa ciljem da javnosti ukažu na značaj šaha u razvoju intelektualnih sposobnosti dece.

U organizaciji kompanije "Minakva" i Novosadskog šahovskog kluba, Karpov će drugog dana svog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boravka, u čast proslavljenog velemajstora Svetozara Gliogorića, odigrati meč protiv najboljeg mađarskog velemajstora svih vremena Lajoša Portiša.

Meč će se igrati na dve dobijene partije po ubrzanom tempu igre. Analiziraće ga Boris Spaski, a suditi Svetozar Gligorić.

Poseta čuvenih velemajstora upriličena je povodom "Medjunarodnih dečjih šahovskih igara", koje se tradicionalno održavaju u Novom Sadu, a čiji je pokrovitelj Anatolij Karpov, ambasador Ujedinjenih nacija u borbi protiv nedostatka joda kod dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.