Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture Novi Sad predaje 23. oktobra

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture Novi Sad predaje 23. oktobra

Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Novi Sad će predati 23. oktobra, na dan obeležavanja 71. godišnjice oslobođenja grada.

"Dobijanje prestižnih titula - Omladinska prestonica Evrope 2018. i Evropska prestonica kulture 2021, na čemu se aktivno radi, za Novi Sad bi značilo da ponovo bude ono što i zaslužuje", rekao je predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada Nemanja Milenković.

On je, prilikom današnjeg predstavljanja kandidature, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kazao da veruje da Novi Sad neformalno i jeste prestonica kulture, kao i omladinska prestonica Evrope i da očekuje da se to i formalno potvrdi. Po njegovim rečima pokrenuti su brojni procesi u omladinskim organizacijama i kulturnoj politici Grada, a kroz te dve priče, kako je rekao, može još mnogo toga da se uradi za Novi Sad.

Šef tima zaduženog za aplikaciju Momčilo Bajac naveo je da je stručni tim vizuju grada predstavio u četiri kulturne ture kroz Novi Sad - Bastion kreativnosti, Youth Kreativpolis, Dunavski bluz i Vojvodina na dlanu. Kako je rekao, na taj način će biti omogućeno da uz pomoć savremenih informacionih tehnologija posetiocima bude predstavljena avantura kroz Novi Sad kako bi sami stvorili sopstvenu sliku o gradu.

Grad Novi Sad je kandidat za titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, kada će ona prvi put biti dostupna i gradovima i zemljama van Evropske unije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.