Kamerna muzika večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2017, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerna muzika večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Serijal koncerata kamerne muzike u Zavodu za kulturu Vojvodine održaće se večeras.

Satnica:

19:30 - Duo harfi - Milena Stanišić i Ivana Pavlović

21:00 - Ansambl Restrikcije

Dunja Crnjanski - klavir

Filip Đurišić - bubnjevi

Milan Milojković - gitara, elektronika

Nemanja Sovtić - trombon

Vasa Vučković - klarinet

Ovo su deveti i deseti koncert iz serijala koji će se do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine odvijati u galeriji Zavoda za kulturu Vojvodine, a u kom će nastupiti preko 20 ansambala. Ansambli su izabrani po Javnom pozivu koji je Zavod raspisao u septembru ove godine, a uslov za učešće bio je repertoar na kom se nalaze kompozicije domaćih autora i one napisane u 21. veku.

Ivana Pavlović  i Milena Stanišić redovno nastupaju kao solisti i kamerni muzičari u brojnim ansamblima. Kao članovi Beogradskog kvarteta harfi (sa Ljiljanom Nestorovskom i Dijanom Sretenović), održale su veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvujući na referentnim festivalskim događajima (Svetski kongres harfe u Ženevi 2002, Vankuveru 2011, Međunarodni festival harfe u Rio de Žaneiru 2008, BEMUS, NIMUS, Međunarodna tribina kompozitora). Kao duo nastupaju od 2013. godine (nastup na Festivalu harfe, završni koncert Doktorskih akademskih studija kompozitora Vladimira Trmčića 2015, koncert sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom u Zrenjaninu i Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Zavoda za kulturu Vojvodine 2017).

Ansambl "Restrikcije" nastaje 2017. godine u Novom Sadu. Članovi ansambla dugo međusobno sarađuju u različitim sastavima i kombinacijama, izvodeći slobodno improvizovanu, eksperimentalnu, nojz i savremenu muziku, a ovo im je prvi zajednički nastup u ovakvom sastavu.

Ulaz je slobodan.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.