Kako štitimo uzbunjivače - danas u Radio kafeu

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako štitimo uzbunjivače - danas u Radio kafeu

Ko u Srbiji štiti uzbunjivače, da li je zakon na strani boraca protiv korupcije i kako pravosuđe posmatra slučajeve koji uključuju uzbunjivače teme su o kojima će se raspravljati na okruglom stolu danas, 23. februara, u Radio kafeu, Svetozara Miletića 45.

Okrugli sto u organizaciji Pištaljke posvećen je uvek aktuelnoj temi zaštite uzbunjivača, ali i primeni Zakona o zaštiti uzbunjivača u praksi, na radnim mestima, a naročito kada je reč o zaposlenima u državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << organima i ustanovama.

Svoja iskustva podeliće Tatjana Samardžija, uzbunjivačica u Republičkom geodetskom zavodu, a koja je ukazala da je nad njom vršena odmazda zbog ukazivanja na koruptivne radnje u službi katastra. Samardžija je zbog svojih poteza, odbijajući da učestvuje u nezakonitim radnjama, premeštana na druga radna mesta, a krajem decembra je pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Novom Sadu dokazana njena tvrdnja.

Njena presuda je četvrta doneta u korist uzbunjivača otkako je u primeni Zakon o zaštiti uzbunjivača.

Mišljenja i iskustva podeliće i Samardžijina pravna zastupnica, članica Pištaljkinog tima, advokat Jelena Stojanović. Posmatrajući aktuelnu situaciju u pogledu zaštite uzbunjivača, sagledaće prednosti i mane zakonske regulative, praksu sudova, različite okolnosti u pojedinim slučajevima i lična iskustva u zastupanju uzbunjivača kojima se Pištaljka bavi godinama unazad.

Sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Borivoje Gajić podeliće sopstvena iskustva i mišljenja u vezi sa postupcima koji uključuju zaštitu uzbunjivača kako u državnim organima, tako i kada je reč o pravnim i fizičkim licima. Podeliće svoja gledišta u vezi sa zakonskom regulativom i ponašanjem poslodavaca u postupcima u kojima ima bogato iskustvo, kao sudija.

Mesto: 

Radio kafe, Svetozara Miletića 45

Vreme:

13h

Moderatorka:

Gorica Nikolin, novinarka Radija 021

Ulaz je slobodan.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.