Izvor: Luftika.rs, 06.Jul.2022, 18:05

Kako je modni lanac C&A budžet Srbije zakinuo za 6 miliona € i godinama varao državne organe

Među glavnim naslovima u srpskim medijima danas (6. jul) se izdvojila vest kako se čuveni modni lanac C&A sprema da napusti tržište naše zemlje, navodno otrkiveno da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra,
Portal Telegraf Biznis proverio je detalje ovog slučaja u Upravi carina…
Kako im je rečeno u Upravi carina, ta institucija je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije.
„Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra“, navode u Upravi.
Uprava carina dostavila je izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.
„Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka“, navode oni.
Ovo je drugi modni lanac koji odlazi sa našeg tržišta ovog mescea. Podsetimo, i lanac Orsaj „pakuje svoje kofere.“
Novosađaninu pukle patike od 14.000 dinara, pokušao da ih zameni, pa dobio neverovatan odgovor (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.