Izvor: Radio 021, 23.Jul.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIK: Provladin tabloid nas napada lažnim navodima, ugrožavaju bezbednost novinara

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavlia je da je provladin tabloid "Srpski telegraf" lažno optužio novinare KRIK-a da su pratili nevenčanu suprugu Predraga Malog, objavljujući video snimak osobe za koju tvrde da je novinar ovog portala.

Portal Srpskog telegrafa, republika.rs, objavio je u ponedeljak članak pod naslovom "Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba" u kome se navodi da su novinari KRIK-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nevenčanu suprugu Predraga Malog, brata ministra finansije Siniše Malog, "spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu". 

"Tabloid je uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako je novinar KRIK-a prati. Na snimcima, međutim, nije novinar KRIK-a već nepoznata osoba koja nije deo naše redakcije. Provladin tabloid 'Srpski telegraf', iznoseći neistine o našim novinarima, ugrožava njihovu bezbednost. Tako su danas počele da stižu pretnje redakciji preko društvenih mreža", saopštio je danas KRIK.

Kako navode u KRIK-u, novinari jesu posetili zgradu u kojoj živi Predrag Mali, ali sa njegovom nevenčanom suprugom nisu razgovarali, niti su je pratili.

Podsetimo, KRIK je u ponedeljak objavio tekst o vezama brata ministra finansija sa biznismenima Ivanom Bošnjakom i Stojanom Vujkom, vlasnicima firme "Milenijum tim" koja je angažovana na najvrednijim državnim projektima, između ostalog i na "Beogradu na vodi". Više o tome čitajte OVDE.

Tekst Srpskog telegrafa objavljen je nakon KRIK-ovog otkrića, a navodni čin "presretanja" majke sa detetom osudio je niz političara iz vrha aktuelne vlasti.

Autor: KRIK, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.