Juvenilna delikvencija: Rad kao lek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juvenilna delikvencija: Rad kao lek

NOVI SAD - Većina gradova u Srbiji još nije počela da rešava problem maloletničke delikvencije na način da se počiniocima lakših krivičnih dela, umesto zatvorske kazne izrekne mera pojačanog nadzora ili društveno korisnog rada međutim, dok je u Novom Sadu ta praksa poznata od 2006. Godine.

Prema evidenciji novosadskog Centra za socijalni rad, u ovom gradu se to praktikuje već 4, pa je na društveno koristan rad, osuđeno 35 maloletnika koji su počinili lakša krivična dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poput krađe telefona, nasilničkog ponašanja i slično.

Pokazalo se da ta vaspitna mera pozitivno utiče na maloletnike, jer u 90 odsto slučajeva oni ne ponavljaju krivična dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.