Izvor: Novine novosadske, 14.Sep.2012, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej na novosadskom PMF-u

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu danas je proslavio 50 godina postojanja i obrazovnog i naučno-istraživačkog razvoja.
Proslavi jubileja te visokoškolske ustanove između ostalih prisustvovali su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i državni sekretar za turizam Goran Petković, ali i predstavnici Matice srpske, Srpske akademije nauka i Vojvođanske akademije nauka.
Ištvan Pastor je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << je Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo u proteklih 12-13 godina imao izvanrednu saradnju sa pokrajinskom administracijom i to pre svega na kapitalnim projektima poput Plana razvoja APV.
Državni sekretar za turizam Goran Petković je kazao da je za 50 godina rada Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo napravio čvrste temelje za još bolje rezultate u budućnosti.
“Oblasti kojima se Departman bavi su između ostalog hotel i hotelijerstvo, a to su oblasti koje svugde u svetu mogu da zaposle veliki broj ljudi i kojima je promet novca izuzetno veliki”, rekao je Petković dodajući da je učešće turizma u finansijama u svetu oko osam procenata, u Evropi je na nivou četiri odsto, a taj procenat u region je između šest i sedam procenata.
Na današnjoj svečanosti uručene su 22 zahvalnice onima koji su doprineli razvoju i ostavili trag u radu ove visokoškolske ustanove.
Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo ima 82 stalno zaposlenih nastavnika, 17 honorarnih i 12 gostujućih profesora, gotovo 2.000 studenata na svim nivoima studija. Do sada je odbranjeno 3.750 diplomskih radova, 150 master, 107 magistarskih radova i 104 doktorata.
Izvor: Tanjug, RTV
 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.