Josifidis: Kraj neoliberalnog kapitalizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2009, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josifidis: Kraj neoliberalnog kapitalizma

NOVI SAD - Vodeći vojvođanski makroekonomista dr Kosta Josifidis je izjavio da je neoliberalni koncept kapitalizma istrošen te da se mora tragati za novim rešenjima.

Šef departmana za evropsku ekonomiju i biznis na Ekonomskom fakultetu u Subotici je, u intervjuu koji Dnevnik objavljuje danas, procenio da vodeće svetske berze nisu pozitivno reagovale na plan novog američkog predsednika Obame, što smatra dokazom da su potcenile razmere krize.

Taj paket je, po njemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << morao biti znatno veći kako bi povratio poverenje i eliminisao panični pesimizam, a otuda je trajanje krize sve neizvesnije i broj nepoznanica sve više raste.

"I naša javnost trebalo bi da se osvesti i pripremi psihološki i materijalno u pogledu dubine i trajanja krize", smatra profesor Josifidis.

"I pored pokušaja vlade da programom mera ublaži negativne posledice, očigledno je da to nije dovoljno i da se mora sveobuhvatnije i dugoročnije strategijski, višescenarijski, pristupiti strukturnim problemima", zaključio je dr Josifidis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.