Jesenji program u Muzeju grada Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenji program u Muzeju grada Novog Sada

NOVI SAD - Početak jesenje sezone u Muzeju grada Novog Sada očekuje se 8. septembra gostujućom izložbom "Multietničke dimenzije južna Ugarska 1916. do 1920. Godine" Županijskog muzeja iz Pečuja.

Novosađani će moći da upoznaju kako su nekad ljudi zajedno živeli, u to vreme, i u toj državi, kroz izložbiu fotografija koje je zabeležio jedan seoski učitelj u jednom selu na jugozapadu Mađarske.

On je odslikao suživot na malom prostoru, kaže za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rtv Ivana Jovanović-Gudurić, kustos u Muzeju grada Novog Sada.

Tokom izložbe biće organizovana akcija u kojoj će posetioci moći da donesu predmet iz drugog vremena ili kulture i slikaju se sa njim u nameštenom starom ateljeu, o čemu će se voditi evidencija jer će i te fotografije nastaviti svoj put po Evropi.

Istim povodom priprema se i izložba istoričarke umetnosti Ljiljane Lazić "Secesija u Novom Sadu" koja će biti otvorena do kraja godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.