Izvor: Novine novosadske, 29.Avg.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Odložili smo sednicu, jer se opozicija nije pojavila

Sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj je, između ostalog, trebalo da se raspravlja o smeni gradonačelnika Igora Pavličića, odložena je jer se oni koji su podneli zahtev za njeno zakazivanje nisu pojavili u Skupštinskoj sali, izjavila je predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov.
Skupštinskoj službi prijavilo se samo devet odbornika, i to četiri iz redova SRS i pet iz DSS. Samim tim, odsustvo preko 40 odbornika jasno pokazuje ko ima većinu u Skupštini grada – izjavila je Jerkov.
Prema njenim rečima, sednica Skupštine grada je javno otvorena i o tome govore zapisnici i skupštinske beleške.
- Svi odbornici su na vreme obavešteni o održavanju sednice i dobili su skupštinski materijal. Konsultovaću se sa vladajućom većinom i skupštinskim službama kada ćemo ponovo zakazati ovu sednicu, i pismeno obavestiti sve odbornike kada će ona biti zakazana – izjavila je Jerkov, uz napomenu da neka pravna tumačenja kažu da je Skupština mogla da odbije sve zahteve opozicionih stranaka.
Borislav Novaković iz redova Demokratske stranke izjavio je tom prilikom da je ovo ’’potpuni fijasko naprednjačke koalicije’’.

- Nisu se usudili da uđu u skupštinsku salu, već su sve vreme stajali napolju, tako da nismo ni imali o čemu da razgovaramo – izjavio je Novaković.
Sa njim se složio gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i kratko prokomentarisao da će ova gradska vlast nastaviti da radi.
- Mogu samo da konstatujem da se politička sapunica koja traje već mesec dana nastavlja – izjavio je Pavličić.

Podsetimo, Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada podneli su juče zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo i o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić.
Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, grupe “Novi Sad odmah” (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke Nijedan od Ponuđenih odgovora) i grupe “Svi za Novi Sad” (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).
Ostanite uz Novine novosadske, uz najsvežije informacije iz časa u čas.
 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.