Jedina ruska atletičarka izbačena sa Igara u Riju

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2016, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina ruska atletičarka izbačena sa Igara u Riju

Međunarodna asocijacija atletskih federacija je saopštila da je Darija Klišina, jedina ruska atletičarka na takmičenju u Rio de Žaneiro, isključena sa Olimpijskih igara.

Portparol IAAF Janis Nikolau rekao je da je ta odluka doneta "na osnovu novih informacija dobijenih prošle nedelje".

On, međutim, nije želeo da precizira o čemu se tačno radi.

Klišina, skakačica u dalj, jedina je od 68 ruskih atletičara kojoj je dozvoljeno da se takmiči posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doping skandala.

Rojters je naveo da je Klišina odmah najavila da će uložiti žalbu i poručila da je ona "čista atletičarka" i da je to mnogo puta dokazala.

Klišina je istakla da je žrtva onih koji su "stvorili sistem manipulacije našim divnim sportom i koji ga koriste u političke svrhe".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.