Izvor: Radio 021, 12.Okt.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Pink boja za RTS uprkos krivičnim prijavama

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" ponovo su simbolično ofarbali vrata zgrade Radio televizije Srbije u "pink" boju, a u toj akciji pridružili su im se predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović.

Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću koji je podneo krivične prijave protiv studenata zbog te akcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je u službi Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici 'nije srpski ćutati', ali da je sada u službi vlasti.

"Zašto si ofarbao tu svoju prošlost u pink", upitao je Marković direktora RTS-a. On je dodao da je RTS "lažna nacionalna frekvencija" i naveo da učesnici protesta nastavljaju "rekonstrukciju" javnog servisa započetu ranije farbanjem vrata.

Predstavnik studenata iz udruženja Jedan od pet miliona Moma Kovačević podsetio je da su studenti koji su učestvovali u akciji farbanja RTS-a pink bojom saslušavani u policiji, jer je protiv njih podneta krivična prijava.

"Prema 'Srpskoj naprednoj stvarnosti' mi smo kriminalci jer se borimo za naše pravo da znamo sve", rekao je Kovačević.

On je dodao da "SNS stvarnost" nema dodirnih tačaka s realnošću, i da je zbog takve "stvarnosti" glumac Branislav Trifunović izložen medijskom linču, jer je navodno cepao srpsku zastavu. Prema njegovim rečima, studenti su za vlast izdajnici, dok se predstavnici vlasti sastaju po jahtama s predstavnicima Prištine.

Okupljeni građani potom su krenuli u protestnu šetnju ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici. Kako je ranije najavljeno, protest Jedan od pet miliona večeras predstavlja odgovor na krivične prijave podnete protiv studenta koji su tokom ranijeg protesta farbali u "pink boju" ulazna vrata zgrade RTS-a simbolično poručujući šta misle o njenom izveštavanju.

Učesnici protestne šetnje prethodno su izveli mini performans u blizini sedišta predsednika Srbije u Beogradu, a zatim su nastavili ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici noseći na čelu kolone veliki transparent s natpisom 'Bojkot'.

Srđan Marković rekao je da bi u zgradi predsedništva trebalo da bude predsednik države, ali da umesto njega "tu obitava mračna strana Srbije". Kao ilustraciju te mračne strane jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma "Rat zvezda" pod nazivom "Imperijalni marš". 

Građani okupljeni u protestu "Jedan od pet miliona" zatim su nastavili protestnu šetnju ka zgradi RTS-a.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest u Beogradu: Vrata RTS-a ofarbana u pink boju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2019

Učesnici 45. protesta '1 od 5 miliona' ponovo su u subotu ofarbali vrata i plato ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u roze boju, aludirajući na "sličnost" sa Pink televizijom, a u toj akciji pridružili su im se predstavnici Saveza za Srbiju Marko Bastać, Dragan Đilas i Nebojša...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.