Izvor: Radio 021, 12.Maj.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od kandidata opozicije za gradonačelnika povukao se sa lokalnih izbora u Istanbulu

Jedan od kandidata opozicije za gradonačelnika Istanbula Muamer Ajdin objavio je da povlači svoju kandidaturu sa ponovljenih izbora za gradonačelnika koji će se održati narednog meseca.

"Povlačim se sa liste Demokratske levičarske stranke (DSP) za gradonačelnika Istanbula", napisao je Ajdin na Tviteru, a ovaj njegov potez mogao bi da se protumači kao ustupak Ekremu Imamogluu, koji je na izborima u martu osvojio najveći broj glasova, prenosi Rojters.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navodi, nenadana pobeda Imamoglua na izborima u martu, bilo je i prvi put za 25 godina da je stranka predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izgubila na lokalnim izborima u Istanbulu.

Iako je Imamoglu pobedio na izborima u Istanbulu, Erdoganova stranka je tražila poništavanje rezultata zbog navodnih nepravilnosti, a Izborna komisija odredila je 23. juna ponavljanje izbora u Istanbulu.

Ajdin je na tim izborima osvojio 30.000 glasova, ali trenutno još nije jasno da li će glasači DSP podržati Imamoglua.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.