Japanac pedalao do Srbije da primi vakcinu pa se zaglavio u birokratiji

Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2021, 16:45

Japanac pedalao do Srbije da primi vakcinu pa se zaglavio u birokratiji

Japanac Takakomi Asahi okretao je pedale sve do  Niša kako bi primio vakcinu protiv korona virusa, jer je čuo da je u Srbiji to jednostavno. Međutim  još nije uspeo da se vakciniše. On već tri godine obilazi Evropu biciklom, a u Srbiju je došao iz Makedonije jer mu prema pisanju medija činilo da će ovde najlakše dobiti vakcinu i nastaviti putovanje.
Pandemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << korona virusa promenila je planove svetskom putniku iz Japana Takakomiu Asahiu, jer teško prelazi granice. Pomislio je da će kada pređe granicu Srbije upravo tu najlakše uspeti da se vakciniše, jer su mnoge zemlje dobile vakcinu od Srbije a vakcinisani su i stranci, o čemu je čitao u medijima.
On sam još nije jedan od stranaca vakcinisanih u Srbiji. U Niš je došao pre nekoliko dana i dva puta pokušao da se vakciniše, ali, kako navodi, nije uspeo jer nema potvrdu prijave prebivališta.
– Ja sam konkurisao na zvaničnom sajtu, ali nema odgovora. Čuo sam da ovde mogu da se vakcinišu i stranci, pa sam došao da pokušam jer se čini da ovde ljudi imaju najveći izbor vakcina. Ovde sam nekoliko dana, planiram da ostanem još malo i okušam sreću- rekao je Asahi za Južne vesti-
Foto: Južne vesti Asahi izgleda nije jedini stranac koji je u Niš došao zbog vakcine. Upoznao je još jednog zemljaka koji je ovde iz istog razloga.
– Sasvim slučano upoznao sam još jednog Japanca koji je u Nišu iz istog razloga. Rekao mi je da pokušam u Bugarskoj, ako ne uspem ovde. Pandemija me je zatekla u Portugalu i tu sam bio pet meseci, dok nisu otvorili granice. Pre Srbije bio sam u Severnoj Makedoniji i u Albaniji. Ako dođem do vakcine, sledeća destinacija je Poljska- kaže Asahi
Kako navodi, želi da nastavi putovanja a bez vakcine se ne oseća sigurno. Prelazak granica uz karantine i PCR testiranja su veliki trošak. Ukoliko uspe u svom planu ostaće da gostuje u Nišu još nekoliko nedelja kako bi sačekao i drugu dozu, a onda nastaviti sa putovanjem.
Izvor: Južne vesti
Korona virus i vakcinacija u Srbiji: Od vola na ražnju, preko uskršnjih bonusa do 3.000 dinara

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Japanac prevalio ogroman put da dođe u Srbiju da se vakciniše, a sada otkriva zašto je hteo baš kod nas

Izvor: Blic, 12.Maj.2021, 12:14

Japanac Takakomi Asahi već tri godine obilazi Evropu biciklom, a sada je došao u Srbiju, u Niš kako bi primio vakcinu protiv korona virusa. Pročitao je da će je ovde najlakše dobiti i nastaviti putovanje pošto mu je pandemija promenila planove i teško prelazi granice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.