Jandeks pravi mobilnu mapu za Novi Sad

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jandeks pravi mobilnu mapu za Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je s delegacijom ruske IT kompanije "Jandeks" o izradi besplatne mobilne aplikacije, mape grada namenjene građanima i turistima.

Mapa bi sadržala podatke o javnom prevozu, saobraćaju, turističkim atrakcijama, o radnom vremenu kulturnih ustanova, ugostiteljskih objekata, piše u saopštenju.

Vučević je ocenio da bi "tako moderan servis" bio od velike koristi jer će Novi Sad iduće godine biti Omladinska prestonica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Evrope, a 2021. godine biće i jedna od tri Evropske prestonica kulture, što će "drastično uticati na ekspanziju turizma".

"Jandeks" je ruska korporacija specijalizovana za internet usluge i proizvode, i ima najveći ruski pretraživač interneta.

Navedeno je da "Jandeks" planira poslovanje u Srbiji, te da Novi Sad ima "veliki partnerski potencijal" za to kao drugi po veličini grad i "svojevrstan IT centar".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.