Положен камен темељац за нову основну школу на Jуговићеву – простираће се на 4.000 квадрата, уписаваће 600 ђака, а ево када ће бити комплетно за

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2023, 15:56

Положен камен темељац за нову основну школу на Jуговићеву – простираће се на 4.000 квадрата, уписаваће 600 ђака, а ево када ће бити комплетно за

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са чланицом Градског већа за образовање Дином Вучинић положио камен темељац за изградњу нове основне школе у насељу Југовићево. Фото: Нс уживо Нова школа ће се простирати на 4.000 м2 нето повшине, садржаће 16 учионица, фискултурну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << салу, отворене терене за фудбал и кошарку, а уписиваће 600 ученика. Носилац пројекта је ОШ „Доситеј Обрадовић“ као правно лице.
– Данас смо на насељу Југовићево, насељу на којем су 2019. године премијерка Ана Брнабић и тадашњи градоначелник Милош Вучевић положили камен темељац за градњу зграда које су немањене снагама безбедности. Положили смо камен темељац за градњу основне школе, која је преко потребна овом насељу. Југовићево треба да буде поносно какву ће школу добити – рекао је градоначелник Ђурић.
Фото: Нс уживо Како је истакнуто, радови су почели пре 15 дана, а рок за завршетак радова је 30 месеци. Укупна вредност пројекта је око милијарду динара.
У МЗ „Југовићево“ до сада је уложено милијарду и 600 милиона динара.
Фото: Нс уживо Поред ОШ „Милош Црњански“ за коју је постављен камен темељац у новембру, ово је друга школа која се тренутно гради у Новом Саду.
Такође, на јучерашњој седници Скупштине града опредљена су средства за изградњу шест нових учионица и надоградњу фискултурне сале у ОШ „Соња Маринковић“.
Фото: Нс уживо Урађено је и пројектовање за нову школу на Адицама, а у плану је и проширивање школе у Петроварадину, као и пројектовање нове основне школе на Сајлову.
Hit! Opozicija pohitala u Nemačku da kuka, a misle da je Srbija trougao oko Slavije (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Положен камен темељац за нову основну школу на Jуговићеву – простираће се на 4.000 квадрата, уписаваће 600 ђака, а ево када ће бити комплетно завршена (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.