Izvor: Radio 021, 25.Nov.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelj se ne odriče potraživanja u slučaju porodice Kukor, spreman je da olakša otplatu

Izvršitelj Kosta Aleksić pristao je da pregovara sa članovima Združene akcije "Krov nad glavom" o načinima na koje može da se olakša otplata duga porodice Kukor sa Podbare koji bi zbog sudskih troškova i honorara izvršitelja mogli da završe na ulici.

Nemanja Pantović iz ZA "Krov nad glavom" kaže za 021 da je razgovor sa Aleksićem bio produktivan.

"On se slaže da postoji problem i ne želi da porodica završi na ulici, tako da je spreman da, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na neki način, pomogne. Ipak, smatra da se prava poverilaca moraju poštovati", kaže Pantović.

Dodaje i da im je Aleksić rekao da izvršitelji ne smeju po zakonu da se odriču honorara, jer to, kako je naveo, podstiče izvršitelje da spuštaju cenu rada, što bi moglo dovesti do nelojalne konkurencije.

Još uvek se ne zna na koji će tačno način izvršitelj "izaći u susret" porodici Kukor, ali Pantović kaže da se nada da će sve proći dobro.

Podsetimo, aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" predali su u petak privatnom izvršitelju Kosti Aleksiću molbu za odricanje od troškova izvršenja u slučaju porodice Kukor sa Podbare, a rok koji su mu dali za odgovor istekao je danas. Porodica Kukor treba da plati 70 hiljada dinara izvršitelju, a već su platili 146 hiljada sudskih troškova. Ostali su im i neki dodatni neisplaćeni troškovi, kao što su honorar za bravara i slično.

Tročlana porodica Kukor živi od socijalne pomoći u 18 kvadrata. Stan koji su kupili pre četiri godine ima 39 kvadrata, ali, kako je saopštio "Krov nad glavom", oni su bez polovine stana ostali jer je bivšu vlasnicu stana tužio njen bivši suprug u brakorazvodnoj parnici. Više o tome OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.