Izvršitelj iselio porodicu iz stana zbog duga od 6.500 evra

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelj iselio porodicu iz stana zbog duga od 6.500 evra

Porodica Havatmi iseljena je danas iz stana na Dorćolu zbog duga od 6.470 evra, a okupljeni građani postavili su barikade u pokušaju da spreče izvršitelje.

Stan sa stvarima je zapečaćen, a Branka Havatmi i njen sin napustila su ga sa najneophodnijim potrepštinama. Sin je odvezen kolima Hitne pomoći, dok je majka ostala ispred zgrade s građanima koji su nastojali da spreče iseljenje.

"Ovo je skandalozno. Ovo nikome ne bi trebalo da se dogodi. Zakon mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se promeni kako bismo stali na put izvršiteljskoj mafiji", rekla je Branka Havatmi.

Među građanima koji su se okupili da bi sprečili iseljenje bili su pripadnici pokreta "Ne da(vi)mo Beograd", "Protiv diktature", "Sedam zahteva", kao i profesor Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka i Džo bagerista. Veliki broj pripadnika policije bio je raspoređen na ulazu.

Jedna od članica pokreta "Protiv diktature" Aleksandra Nedeljković rekla je da je zbog duga od 6.470 evra, stan prodat za 26.000 evra, iako vredi oko 70.000 evra. Ona je istakla da zbog toga porodica - majka Branka sa ćerkom i sinom, koji pati od cerebralne paralize i koji je u kolicima i slep, mora da se iseli iz svog stana.

"Za dug je bila ponuđena isplata pre licitacije, na koju se izvršitelj oglušio", kazala je Nedeljković.

Advokat porodice Havatmi je pisao žalbu Apelacionim sudu, Vrhovnom kasacionom sudu, kao i Visokom savetu sudstva na rad sudije. Za N1 je iz Vrhovnog kasacionog suda rečeno da će sutra odgovoriti na žalbu.

Izvršitelj Nenad Botorić, koji je prodao stan, nije danas dao izjavu Insajderu.

Autor: Insajder, N1, Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.