Izrešetan direktor šećerane

Izvor: Blic, 29.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetan direktor šećerane

NOVI SAD - Trojica nepoznatih napadača ranili su sa više hitaca u grudi grčkog državljanina Spiridona Pirgidisa (50), predsednika odbora borda direktora fabrike šećera „Sunoko”, u noći između utorka i srede. Sa teškim povredama Pirigidis je hitno prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde je odmah operisan.

- Pacijent je primljen nešto posle ponoći sa teškim telesnim povredama i hitno je operisan. Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege - saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz bolnice. Napad se dogodio oko 23.30 u Ulici Milutina Tomića 5 u iznajmljenoj vili na Tatarskom brdu, elitnom naselju van Novog Sada, gde je Pirgidis stanovao. U vreme napada žrtva je, kako „Blic” nezvanično saznaje, sedeo u dnevnoj sobi i gledao fudbalsku utakmicu. S obzirom na to da je upucan na ulaznim vratima vile, pretpostavlja se da ga je privukla buka iz dvorišta.

Spiridon Pirgidis

- Spiridon Pirgidis je verovatno krenuo ka dvorištu da vidi šta se događa. U momentu kada je izašao na kućni prag, susreo se oči u oči sa razbojnicima. Tu su ga i pogodili sa četiri hica iz vatrenog oružja, kaže izvor „Blica” blizak istrazi. Teško ranjen, Pirigidis je pao na pragu kuće. Verovatno misleći da je mrtav, razbojnici su ga preskočili i ušli u vilu, gde su izvršili premetačinu. Nakon dvadesetak minuta su pobegli preskočivši dvorišni zid. Mada teško povređen, Pirgidis je uspeo da dopuzi do dnevne sobe, gde mu je stajao telefon.

- Pozvao je svoju sekretaricu kojoj je rekao da je upucan i „da umire”. Rekao joj je da pozove policiju i Hitnu pomoć, i da dođe i otključa kapiju kako bi Hitna pomoć mogla da uđe u dvorište - kaže izvor „Blica”. Policajci koji su prvi stigli do Tatarskog brda su u vilu takođe ušli preko zida. U dnevnoj sobi su zatekli ranjenog Pirgidisa, koji je već izgubio poveću količinu krvi i polako gubio svest. Ubrzo su stigli i sekretarica i Hitna pomoć koja ga je prevezla do bolnice. Mada konkretan motiv napada još nije jasan, pretpostavlja se da je reč o razbojništvu.

Prema zvaničnom saopštenju policije, u njemu je učestvovalo više lica, ali se za sada ne zna da li je iz kuće išta odneto.

- Pretpostavljamo da je reč o razbojništvu, ali još uvek nije utvrđeno da li iz kuće, koja je izuzetno velika, nešto nedostaje. Trenutno čekamo da se zdravstveno stanje oštećenog poboljša, kako bi nam on pomogao u daljnoj istrazi - rečeno je „Blicu” u novosadskoj policiji, koja je do ranih jutarnjih časova u prisustvu istražnog sudije vršila uviđaj na licu mesta. Ubrzo nakon pucnjave, jake policijske snage su zaustavljale automobile na Mostu slobode koji su dolazili iz pravca Sremske Kamenice, gde se nalazi i Tatarsko brdo. Prema zvaničnim podacima, policija za sada radi na otkrivanju počinilaca, kao i okolnostima pod kojima se razbojništvo dogodilo.

Prijatelj porodice Karađorđević

Spiridon Pirgidis je, kako saznaje „Blic”, predsednik Odbora borda direktora kompanije „Sunoko” koja se bavi proizvodnjom šećera. Pirgidis je, saznaje „Blic” i blizak prijatelj kraljevske porodice Karađorđević, a veoma je poštovan i u evropskim diplomatskim krugovima.

Grčki konzul u poseti

Predstavnici grčke ambasade na čelu sa konzulom Marijom Koradi obišli su juče Spiridona Pirgidisa u Kliničkom centru Vojvodina, gde im je direktor Odeljenja hirurgije profesor Milošević dao informacije o njegovom stanju, a nakon toga primljeni su u novosadsku policiju.

- Rečeno nam je da je Spiridon pogođen sa četiri hica u stomak i da se ispituje kako su pljačkaši ušli u dvorište. Ambasada je obavestila njegovu porodicu, koja je već u Srbiji - kažu u pres službi grčke ambasade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor šećerana izrešetan u dvorištu

Izvor: NSkriminal.net, 30.Apr.2009, 04:45

NOVI SAD – Generalni direktor kompanije "Sunoko" Spiridonis Pirgidis (50) teško je ranjen u noći između utorka i srede u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na NSkriminal.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.