Izraelski hakeri došli do spiska ciljeva Islamske države

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski hakeri došli do spiska ciljeva Islamske države

Izraelska IT kompanija je upala u zaštićeni kanal gde teroristička grupa ID razmenjuje informacije.

Izraelska kompanija za prikupljanje informacija u sajber prostoru "Insajts" je specijalizovana za traženje podataka u tzv. "crnoj zoni". Radnici kompanije su uspeli da pod tuđim imenima uđu u zatvorenu grupu pristalica ID, gde su se nalazile smernice za nove terorističke napade. Grupu je činilo 500 ljudi.

ID, po pravilu, ne daje konkretne smernice za izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << terorističkih napada. Umesto toga, organizacija objavljuje saopštenja o novim napadima opšteg karaktera, znajući da ima dovoljno onih koji su spremni da ih izvedu. Prema tom saopštenju, pre tri meseca je bio objavljen spisak poželjnih meta, na kojem se nalazila i crkva u Normandiji koja je kasnije bila meta napada.

U zatvorenu grupu pristalica ID se može ući samo uz preporuku jednog od njih.

Nedavno je objavljen novi spisak meta sa konkretnim koordinatama. U njemu su se nalazili aerodromi koje američka vojska koristi za bombardovanje ciljeva ID na Bliskom istoku.

Autor: Sputnjik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.