Izložba starog srpskog oružja od subote u Domu Vojske

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba starog srpskog oružja od subote u Domu Vojske

Izložba "Nasleđe prošlosti" biće otvorena u subotu, 18. novembra u Galeriji Doma Vojske, na Beogradskom keju 9.

Postavka se sastoji od fotografija i crteža nastalih u periodu između dva rata i do septembra 2017. godine. Osnovna zamisao izložbe je da bar vizuelno podseti javnost na srpsko istorijsko oružje koje je ne samo sećanje na način sticanja slobode nego i deo primenjene umetnosti i odevanja, ali i na prve uspehe posleratne konstruktorske misli koja je potpuno pala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u zaborav.

Možda je ovo i mali prilog zakonodavcu da obrati više pažnje na očuvanje kulturo-istorijskih dobara. Evropska unija ima stroge zakone o oružju i municiji ali isto tako ljubomorno čuva svoje istorijsko nasleđe.

"Mišljenja smo da se približavanje zakonodavstvu Unije ne svodi samo na sankcionisanje posedovanja savremenog oružja nego i na očuvanje artefakata iz oblasti istorije, primenjene umetnosti i razvitka konstruktorske misli", navodi organzator, Nacionalna asocijacija za oružje Srbije.

Autor izložbe je Branko Bogdanović.

Otvaranje izložbe je u 13 časova, a postavka se može pogledati do 25. novembra.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.