Izvor: Radio 021, 31.Avg.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika "Materia Prima" Milice Panić od ponedeljka u Galeriji SULUV

Izložba slika "Materia Prima" Milice Panić biće otvorena u ponedeljak, 2. septembra, u Galeriji SULUV.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 13. septembra.

O izložbi:

"Serija radova pod nazivom Materia Prima obuhvata slike velikog formata. Sam naziv ukazuje na odabir (ne)slikarskog materijala koji koristim prilikom rada na slici. Likovni gest i odabir sirovog materijala zemlje sa sobom nose univerzalnu simboliku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pa se tako otvara mogućnost za bolju komunikaciju posmatrača sa slikom i obratno. Eksperimentisanjem i primenom zemlje na svojim slikama, otkrila sam emotivnu snagu u grubosti, sirovosti i jednostavnosti materijala i u simbolici koju nosi", kaže autorka.

O umetnici:

Milica Panić rođena je u Zrenjaninu 1990. godine. Nakon završene gimnazije, upisuje slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Osnovne studije slikarstva završila je u klasi prof. Dušana Todorovića, a potom i master studije slikarstva pod mentorstvom prof. Vlade Rančića. Učesnik je nekoliko grupnih izložbi, i samostalnih izložbi. Član je udruženja SULUV. Nedavno je učestvovala u rezidencijalnom umetničkom projektu Cité Internationale des Arts u Parizu, gde je pariskoj publici predstavila svoj rad u vidu samostalne izložbe.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.