Izložba o Kupiniku od petka u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o Kupiniku od petka u Muzeju Vojvodine

Izložba "Kupinik - poslednja prestonica srpskih despota" biće otvorena u petak, 12. maja, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37.

Autor izložbe Zavičajnog muzeja u Rumi je istoričar Đorđe Bošković.

Izložba se otvara u sklopu manifestacije "Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10" kao odgovor na temu manifestacije Muzej u gostima.

Tvrđava Kupinik je nepokretno kulturno dobro od velikog značaja. Sagrađena je krajem 13. ili u prvoj polovini 14. veka u Sremu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mrtvaji reke Save, kao vojno-graničarsko utvrđenje ugarskog kralja. Početkom 15. veka prelazi u ruke despota Stefana Lazarevića, a potom u ruke despotske porodice Branković. Kao takva predstavljala je poslednju prestonicu srpskih despota.

Molimo Vas da putem Vašeg glasila o ovom otvaranju izložbe informišete javnost.

Otvaranje izložbe je u podne.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izložba "Kupinik - Poslednja prestonica srpskih despota"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2017, 07:08

U Muzeju Vojvodine danas u 12 sati otvara se izložba "Kupinik - Poslednja prestonica srpskih despota"...Autor izložbe Zavičajnog muzeja u Rumi je Đorđe Bošković, istoričar...Izložba se otvara u sklopu manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 kao odgovor na temu manifestacije Muzej u gostima...Tvrđava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.