Izložba novih članova SULUV-a

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2010, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba novih članova SULUV-a

Izložba novih članova Saveza Udruženja Likovnih Umetnika Vojvodine (Bojana Knežević, Milica Škrbić i Mileta Poštić) biće otvorena u ponedeljak 1. februara 2010. u 19:00h u Galeriji SULUV u Novom Sadu, i trajaće do 13. februara.

"Izložba novih članova Saveza Udruženja Likovnih Umetnika Vojvodine održava se po 26. put i ove godine je prvi put da nove članove bira umetnički savet koji nije sastavljen od članova SULUV-a.

Bojana Knežević, Milica Škrbić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Mileta Poštić su svojom umetničkom praksom koja se okreće od estetskog ka savremenom društvenom kontekstu, odnosno estetsko razmatra kao diskurzivni učinak struktura društvene moći, politike, istorije, teorije, ispunili kriterijume za primanje novih članova SULUV-a.

Izložba selekcije radova novoprimljenih članova SULUV-a je prilika da se šira javnost upozna sa njihovom praksom kao i da se motivišu umetnici/ce da se uključe u rad SULUV-a, i da se za svoja prava i položaj bore udruženi.

Od pasivnog udruženja koje sadržava primese realsocijalističkog miljea, SULUV ima kapacitet da preraste u značajnog činioca na kulturnoj mapi Vojvodine i da programski i sistemski doprinese kako jačanju umetničke scene tako i komunikaciji savremene umetničke produkcije sa društvom.

U situaciji kada se savremena kritička i umetnička scena povlače pred sve jačim pritiscima konzumerizma i industrije zabave, stvaranje novih i razvijanje postojećih udruženja i prostora može da ponudi alternativu i povrati interes kako stvaralaca tako i publike.

Evidentno je da kulturna i umetnička scena neće ostati ravnodušna prema izraženim barijerama i problemima sa kojima je suočen značajan broj organizacija i udruženja u kulturi (između ostalih i SULUV)", kaže se u saopštenju Umetničkog saveta SULUV-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.