Izvor: Radio 021, 22.Dec.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine do 15. januara u Muzeju Vojvodine

Šesta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine "Objektivno" otvorena je u Muzeju Vojvodine i trajaće do 15. januara.

Izložbu prati proslava fotoreporterske Nove godine koju pet decenija naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova Dnevnik i Mađar so, a osim autora koji rade ili su ponikli u te dve novinske kuće, na izložbi su predstavljeni radovi fotoreportera Večernjih novosti, Blica, Tanjuga, Omladinskih novina, Zrenjaninskih novina, lista Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slovo i drugi.

- Fotoreporteri pričaju objektivne i istinite priče o društvu i životu i njihov je posao složen i odgovoran, a njihova dela su svojevrsna svedočanstva o vremenu i ljudima. Oni moraju biti prvi na licu mesta važnih događaja, svugde gde je vest, pa se često nađu i u veoma rizičnim situacijama. Slika govori više od hiljadu reči je fraza koju smo mnogo puta čuli, ali to je neprikosnovena istina jer svaka informacija mnogo više utiče na ljude i skreće njihovu pažnju ukoliko je ilustrovana autentičnom i živopisnom slikom. Verujem da će publici biti zanimljive priče o Novom Sadu i Vojvodini iz objektiva naših najboljih fotoreportera – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Izložene su 63 fotografije trideset aktivnih fotoreportera. Među njima je i sedam dama i to Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji, Veronika Vujačić, Aleksandra Erski i Anabela Otoš.

Zastupljeni su i autori koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili mnoštvo nagrada, među kojima su Andraš Otoš, Geza Lenert, Jaroslav Pap, Martin Candir, Branko Lučić, Imre Sabo, Zoran Jovanović Mačak, Nikola Stojanović i Jovan Njegović Drndak. Na izložbi su i dela fotoreportera Dnevnika Slobodana Šušnjevića, Radivoja Hadžića, Filipa Bakića, te Gorana Mulića i Ilije Ramića. Čast mlađe generacije na izložbi brane Aleksandar Kamasi, Robert Getel, Nenad Mihajlović, Andrej Pap, Nenad Karlić, Miloš Milenković i Darko Dozet.

Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave fotoreporterske Nove godine su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami, a selektor je doajen jugoslovenske i srpske fotografije Borivoj Mirosavljević.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.