Izložba arhivskih dokumenata od četvrtka u Arhivu Vojvodine

Izvor: Radio 021, 08.Maj.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba arhivskih dokumenata od četvrtka u Arhivu Vojvodine

Svečano otvaranje izložbe arhivskih dokumenata od 17. do 19. veka, te dokumenta koji se tiču Majske skupštine i revolucije 1848/49. godine, održaće se u četvrtak, 10. maja u Arhivu Vojvodine.

Izložbeni materijali su odabrani prema kriterijumu vremenskog nastajanja, istorijskog značaja prema sadržaju, personalne i teritorijalne pripadnosti, te naučne, kulturne i umetničke vrednosti.

Izložena dokumenta iz Zbirke karata i planova od 17 do 19. veka, karakteriše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njihov izuzetan likovni, grafički i umetnički izgled. Široj javnosti će biti predstavljeni planovi gradova, ulica, stambenih zgrada, crkava, kasarni, bolnica...

Posebnu tematsku celinu čine dokumenta koja se odnose na Majsku skupštinu koja je održana u Karlovcima, kojoj Arhiv Vojvodine posvećuje pažnju budući da se ove godine obeležava 170 godina od ovog događaja.

Otvaranje izložbe počinje u 12 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izložba arhivskih dokumenata u Arhivu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2018, 20:59

U Arhivu Vojvodine sutra u 12.00 sati, u, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvoriće izložbu arhivskih dokumenata od 17. do 19. veka, pod nazivom „Zbirka karata i planova", kao i postavku „Majska skupština i revolucija 1848/49."..Dve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.