Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske od ponedeljka u KCNS

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske od ponedeljka u KCNS

Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske biće otvorena u ponedeljak, 3. septembra u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 24. septembra.

O umetnici:

Rođena je 1965. godine u Skoplju. Po završetku studija na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta "Ćiril i Metodije" 1988. započela je svoju profesionalnu karijeru kao vizuelni umetnik. Već tri decenije njen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rad se prepoznaje kao elitni izraz umetnosti u rodnoj Makedoniji, i u inostranstvu. Neprekidni niz nagrada i brojni pozivi za izlaganje širom Evrope i nekoliko drugih kontinenata najbolje govore o umetničkim ostvarenjima umetnika jedinstvenog gesta i izražavanja. Njeni radovi izloženi su od Kostarike i SAD-a, do Indije i Tajlanda i dalje. Od 1991. do 1997. živela je u Bostonu, u Americi. To vreme obeleženo je ekspanzijom kreativnosti. U svom opusu koristila je različite slikarske medije, a oprobala se i u oblasti videa, performansa i instalacija.

Ova izložba u Kulturnom centru Novog Sada, odražava njen trenutni interes u korišćenju upotrebe isključivo papira i boja.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.