Izložba Grafike Jelene Inđić u Futogu

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Grafike" Jelene Inđić u Futogu

Izložba "Grafike" Jelene Inđić biće postavljena od četvrtka, 3. novembra, u Galeriji Kulturnog centra "Mladost" u Futogu (Cara Lazara 42).

Otvaranje je u 19h,  prisustvovaće autorka, a izložbu će otvoriti član Saveta Galerije Uglješa Colić. U muzičkom delu programa nastupiće flautistkinja Milana Stanić.

Jelena Inđić je rođena 1993. godine u Šapcu. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, smer Grafika. Izlagala je samostalno i na brojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolektivnim izložbama.

Nagrade: 2015. Prvo mesto na trećoj Međunarodnoj izložbi malog formata UNUNS; 2015. Nagrada Galerije 96 za 2015. godinu, Prijedor; 2014. "Pohvala za najbolje studentske radove iz oblasti grafike" Akademija umetnosti u Banja Luci; 2013. "Pohvala za najbolje studentske radove iz oblasti Slikarstva" Akademija umetnosti u Banja Luci; 2012. Nagrada Likovnog stvaralašta, Škola primenjenih umetnosti Šabac.

U radu Jelene Inđić mačvansko selo Krnule postaje simbol odumiranja. Jelenine grafike odišu uspomenama koje zrače iz napuštenih mesta. Rustičnost kapija iza kojih se kriju mračni hodnici čuvaju odjek davno minulih vremena. Činjenica je da u Srbiji u dvadesetprvom veku svako četvrto selo odumire. Da li grafički listovi Jelene Inđić mogu da nas podstaknu da se zamislimo nad tom činjenicom?

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grafike Jelene Inđić

Izvor: Arte, 01.Nov.2016, 11:42

U četvrtak, 3.novembra 2016. u 19h. u Galeriji Kulturnog centra Mladost“u Futogu (Cara Lazara 42) biće otvorena izložba grafika autorke Jelene Inđić...Otvaranju izložbe prisustvovaće autorka, a izložbu će otvoriti  član Saveta Galerije Uglješa Colić. U muzičkom delu programa nastupiće...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.