Izlasci u Beogradu: vrste izlazaka i kvalitet koji oduševljava

Izvor: Luftika.rs, 01.Nov.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlasci u Beogradu: vrste izlazaka i kvalitet koji oduševljava

Ako se pitate gde izaći u Beogradu onda možda ni niste upoznati sa tim kakav ugled uživa Beograd među ljbubiteljima noćnog provoda, kao ni sa vrstama zabave za kojima luduju Evropljani.
Kako ne biste morali dalje da pretražujete šarenolik, urban a pre svega atraktivan program klubova – pripremili smo vam svebuhvatan tekst sa informacijama o tome šta izlasci u Beogradu zapravo znače, ko zabavlja densere i kada je to atmosfera najvrelija.
Ceo grad na usluzi gostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i dobrom provodu Kada je u pitanju Beograd izlazak u noćni provod strance prvo oduševi dostupnošću nekih elemenata koji se tiču gradske infrastrukture – kao što su dostupnost gradskog prevoza koji saobraća noću i brojni taksi prevoznici koji su uvek na usluzi noćnim pticama.
Osim toga, još nešto što karakteriše Beograd u kasne sate je i dostupnost samousluga, čak i velikih trgovinskih lanaca koji rade 24/7 i gde se mogu nabaviti mnogi artikli do kojih je u Evropi teško doći u 5 ujutru.
Takođe, kako bi korisničko iskustvo ljubitelja noćnog života bilo nezaboravno već na samom početku, njima na raspolaganju su i brojni portali koj služe za informisanje o trenutnim dešavanjima u gradu, upoznavanje sa iskustvima klabera, kao i za rezervaciju mesta za izlazak u Beogradu.
Vrste izlazaka – od tamburaša do Fatboy Slim-a Beogradska scena noćnog života je poslednjih nekoliko godina toliko procvetala i sazrela, da ne bi trebalo da čudi ukoliko se u nekom momentu začuju dva (ili više) različita žanra kako odjekuju rekama.
U beogradskim klubovima najbolje ćete doživeti urbani duh grada. Klubovi su podeljeni na one koji privlače uzivaoce tehno i haus zvuka, pa sve do onih koji nekim danima u nedelju daju šansu i r’n’b zvuku, hip-hopu ili popularnoj balkanskoj muzici.
Za željne tamburice i dobrih zalogaja tu je Skadarlija Kako nemaju svi isti ukus ili sličnu zamisao šta je dobar izlazak Beograd je za sve pripremio posebnu poslasticu. Nekoliko vekova unazad, naš grad je poznat kao prestonica koja je okupljala najučenje i najviđenije ljude svog doba; prave boeme i ljubitelje provoda jednako koliko društvenu i kulturnu elitu.
Boemska četvrt u Beogradu i dan danas čuvaju nešto od tog romantičarskog duha, najpre u samom srcu grada, gde u Skadarkoj ulici, u takozvanoj Skadarliji, možete birati između desetak eminentnih restorana, od kojih su neki tu još od doba Zmaja ili Đure Jakšića. Kafane mame mirisima domaće kuhinje, a zadržavaju goste kvalitetnim zvukom tamburice i starogradske muzike.
Moderne kafane izvan skadarlijske senke Ukoliko neko ne uspe da se domogne iskustva večere uz romantičnu svirku “na uvce” u Skadarliji – nema potrebe za razočaranošću. U širem centru grada nalaze se najpopularnije kafane, koje jednako pohode i mladi i stariji.
Radi se o kafanama u kojima je najveća šansa da naiđete na domaću muziku, svirke u živo i usijanu gradsku atmosferu, idealnu za neponovljivi provod u Beogradu. To su kafane poput:
Sipaj, ne pitaj –  Ovde vikend počinje ranije, od četvrtka do nedelje. Ona moja – Ovde vas svaku noć očekuje sjajna svirka uživo. Meka i medina elektronske muzike Kada su u pitanju rejv izlasci Beograd sve posetioce ostavi nemim pred elektronkom scenom kakvom samo Beograd može da se podiči. Unatoč tome, naš glavni grad stao je rame uz rame sa Berlinom i Londonom – prestonicama rejva, ali mnogi i dalje tvrde da “nema rejva bez Beograda”.
Najpoznatija mesta u kojima se odavnina sluša elektronska muzika su Ben Akiba, Dragstor, Dot, KST, KC Grad, Elektropionir, Šećer, KPTM, Bank, Half, Kolos, Hangar, Barutana, Lasta, Leto.
Naravno, Beogradski splavovi se kao u mnogim drugim gradovima na rekama dele na letnje i zimske. Kada se leto završi, ljubitelji tehno, haus i drugih modernih varijacija se sa mesta ko što su Leto, Lasta, Shake-n-Shake, Hot Mess ili Freestyler – sele na zimske pandane i to ni manje ni više nego na The Bank – zvanično najbolji klub Istočne Evrope, Mr Stefan Braun i Hype.
Barski provod u Beogradu – mnogo više od zagrevanja Barovi kao izbor za izlazak u Beogradu su poslednjih godina jedna od omiljenih opcija za izlazak Beograđana i njihovih gostiju. Barovi u samom centru Beogradu imaju veoma jednostavne ciljeve, a to su približavanje lepota Orijenta uz isprobavanje najrazličitijih ukusa nargile.
Idealna mesta za poslepodnevno druženje sa prijateljima, za zagrevanje pred noćni izlazak u Beogradu su upravo barovi i pabovi, s obzirom na to da nude i raznovrstan muzički program. Posetite Shisha bar, Pas koji puši, Old London pub ili Indrustriju i uverite se u istinitost naših reči.
Moderni balkanski melos – fenomen koji privlači sve generacije Zavisno od sezone, duz čitave obale, ali i uvučeni duboko u gradsku arhitekturu – čekaju klubovi. Najomiljenije i daleko najposećenje večeri u tim klubovima su upravo one kada gostuju domaće i regionalne zvezde, predstavnici turbo folk scene.
Najbolja mesta na kojima se možete upoznati sa domaćim muzičarima i muzikom koju oni izvode su: Splav Bridge, splav kafana Uzbuna, Port, Na vodi kafana, splav River i njegov pandan klub Teatro.
Svetska imena na najposećenijim dešavanjima Ne samo što domaći di-džejevi prate svetske trendove, i što su neki od njih uspeli da se proslave i na stanom tržištu, već i ta strana i svima poznata imena dolaze da puštaju svoje bitove i za našu publiku. 
Osim di-džejeva, Beograd pohode i popularni muzičko-instrumentalni sastavi (svi znamo koliko 2Cellos vole Beograd i njegovu publiku), pevači i bendovi uz koje su generacije odrastale
Tokom cele godine predstavljaju se novi gosti i uvek postoji savršen odgovor na pitanje gde izaći u Beogradu. Neki od gostiju koji su ostavili naročit utisak na beogradske klabere su: Robi Vilijams, Madona, Norman Li, Fetboj Slim, Nina Kravic, Žan Mišel Žar, Šade, Zaz i mnogi, mnogi drugi za čije nabrajanje bi nam bio potreban, barem, još jedan tekst.
Mnoge od tih zvezda nastupale su u sklopu svojih turneja po Evropi, ali su neki od njih (zavidan broj) nastupale i kao gosti koji su svojim prisustvom uveličavale i zabavljale goste na brojnim muzičkim dešavanjima u Beogradu, bilo tokom letnjih meseci ili dok je vreme hladnije.
Tako su se među najpopularnijim festivalima u Beogradu izdvojili najpre festivali koji privlače ljubitelje elektronske muzike, i to tokom čitave godine krcatim sadržajem, koji traju i po nekoliko dana (od 3 do 5):
No sleep – rame uz rame sa kultnim Exitom. Topljenje – za sve one kojima No Sleep nije dovoljan. Central Dance Event – razlog zašto volimo jesen. Upgrade – “isto to, samo malo drugačije”. React – potpuno priča za sebe. Za “mirniju” publiku tu su nezaobilazni festvali poput:
Beogradski džez festival koji se održava u Domu Omladine. Indirekt – sa fuzijom različitih žanrova. Beer Fest – Kultni godišnji koncert koji privlači ljubitelje ex Yu roka i piva. Nakon pokušaja da pobrojimo sve razloge zašto su izlasci u Beogradu univerzum za sebe, završavamo tekst porukom da je Beograd mnogo više od noćnog izlaska i muzike. Beograd su ljudi, reke i duh grada – Beograd su svi oni koji dođu u njega i prožive sa njim njegovu sudbinu, a nije lako živeti život metropole koja ima staž od barem hiljadu godina.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.